Blue Yeti X

Eén van de populairste én allerbeste microfoons is momenteel de Blue Yeti X. Dit is tevens de best verkochte microfoon van 2021 bij diverse webshops.

Blue Yeti X

De Blue Yeti X is een professionele usb microfoon voor streamers, gamers en podcasters.

Met deze microfoon ben je startklaar om geluid op te nemen, want je verbindt hem rechtstreeks met je laptop. Dit betekent dat je geen externe geluidskaart nodig hebt om het geluid op te nemen met je computer. De opnames zijn 24 / bit 48 kHz, waardoor je in cd kwaliteit opneemt en zelfs de kleinste details registreert.

Je verbindt een koptelefoon met de microfoon, waardoor je direct hoort hoe je stem klinkt. Door naar de led ring rondom de bedieningsknop te kijken, zie je exact hoe luid je opnames zijn. Zo pas je eenvoudig je stemvolume aan en zijn je opnames altijd bruikbaar.

Prijs: €152,99

Blue Yeti X - Podcast microfoon

Ik heb hem zelf ook..

Ja serieus! Ik heb hem zelf ook. Bekijk deze foto maar:

Ik ben er erg tevreden mee en gebruik deze microfoon al ruim een jaar.

Het is een veelzijdige microfoon die je ook nog zelf kunt configureren, je kunt hem bijvoorbeeld ook gebruiken met 2 personen. Eentje voor en eentje achter de microfoon. Of om in een studio te gebruiken, zodat hij veel meer geluid opvangt.

Of gewoon op je bureau om een podcast op te nemen. Of een livestream, of tijdens een webinar of een ASMR sessie.

De Blue Yeti is werkelijk voor alles te gebruiken, want dit is gewoonweg de beste microfoon van 2021.

Waarom zou je de Blue Yeti X kopen?

Nou, omdat dit toch wel één van de allerbeste microfoons op het gebied van geluidsopnames is voor de consument. Tuurlijk, als professional neem je een duurdere & betere, maar de huis-, tuin- en keukenconsument wil gewoon een solide goede microfoon waarbij het geluid een bijna professionale klank heeft.

Dat kun je met de Blue Yeti X eenvoudig bereiken, zonder al te veel extra ingewikkelde toeren uit te halen.

Deze microfoon is eenvoudig via een USB-kabel aan de computer te koppelen, ideaal want elke computer heeft USB. Let op: voor een Macbook moet je even zo’n tussenstukje kopen (USB-A naar USB-C). Dit doet overigens niets af aan de kwaliteit van het geluid.

Ik heb er zelf ook zo’n tussenstukje tussenzitten en de kwaliteit van het geluid is gewoonweg subliem. Ik ben er zeer tevreden over.

Je ziet ook veel Youtubers deze microfoon gebruiken omdat het een handig model is en hij er ook nog gaaf uitziet! Het is ook echt een mooie microfoon.

Waar kun je de Blue Yeti X kopen?

De Blue Yeti X is te koop bij diverse webshops, zoals Coolblue en Bol.com

Ervaringen van anderen met de Blue Yeti X

Je hebt hierboven natuurlijk al mijn ervaringen kunnen lezen, maar er zijn natuurlijk ontzettend veel mensen die deze microfoon gebruiken. Laten we eens kijken wat ze hierover te zeggen hebben.

“Ik had voor deze microfoon de blue yeti, maar deze is dan toch wel een upgrade! Met de software van Logitech heb je oneindig veel mogelijkheden om de microfoon te laten klinken net hoe jij het wil! Ik vind de geluidskwaliteit ook top, alleen kan het wel handig zijn om er een pop filter voor bij te kopen om geblaas in de microfoon te dempen/verminderen.”

“Ik ben zeer tevreden van deze microfoon. Kan zowel voor podcasts als voor streaming gebruikt worden. Compatibel met discord, waardoor je hem ook tijdens het gamen kan gebruiken.”

“Geweldig geluid. Nauwelijks ruis meer vanuit het thuiskantoor. Ook handig om tijdens meetings te gebruiken, de microfoon kan snel aan of uitgezet worden met de knop aan de voorkant.”

Uitgebreide review van de Blue Yeti X

Wil jij een uitgebreide review zien van de Blue Yeti X? Bekijk dan zeker even deze (Engelstalige) Youtube video:

Blue Yeti X

9.6

Gebruiksvriendelijkheid

9.1/10

Praktisch

9.6/10

Gemak

9.5/10

Design

9.8/10

Prijs/kwaliteit

9.9/10