Alles over de Rode RØDECaster Pro II (2023 update)

Rode RØDECaster Pro II

Of je nou van plan bent om de Rode Rodecaster Pro te gaan kopen of hem al hebt gekocht en er nog wat vragen over hebt. Deze pagina gaat je van alle antwoorden voorzien. Ik ben echt weg van dit apparaat. En ja ik weet het: hij heet officieel: “RØDECaster“, maar ik vind dat een vervelend woord en het ziet er niet uit, dus ik noem hem overal gewoon “Rodecaster”. D’accord?

Wat is de Rode Rodecaster Pro II?

De Rodecaster Pro II is een volledig geïntegreerde set om een podcast op te nemen. Natuurlijk moet je er zelf nog één of meerdere microfoons bij kopen, maar qua hardware & zelfs software heb jij niets meer nodig.

De Rodecaster Pro II maakt professionele podcasting eenvoudig. Het beschikt over vier hoogwaardige XLR-microfooningangen en vier hoofdtelefoonuitgangen, en met intuïtieve bediening, automatische niveau-instelling en one-touch opname op een microSD-kaart of computer, kun je letterlijk een podcast maken binnen enkele minuten nadat je hem uit de doos hebt gehaald. Fantastisch toch?

De Rode Rodecaster Pro II is een complete podcastproductiestudio.

Een volledig overzicht van de RodeCaster Pro II

Hieronder geef ik je een volledig overzicht van dit fantastische apparaat. Van boven naar achteren en van de software tot de functionaliteit. Want één ding is zeker: dit is een apparaat die jij wilt hebben. Je weet het nu misschien nog niet, maar straks wel! Lees verder..

Alle knoppen van de Rodecaster Pro II

 1. 5.5″ HD Touchscreen
 2. Opname knop (record)
 3. Kanaal knoppen
 1. Kanaal regelaars
 2. Luister/mute knoppen
 3. Koptelefoon regelaars
 1. Rotary encoder
 2. Geluidsknoppen
 3. Geluid wisselaar knoppen

Achterkant Rodecaster Pro II

 1. Aan/uitknop
 2. MicroSD Kaartgleuf
 3. USB ingang 1
 1. USB ingang 2
 2. 1/4-inch koptelefoon uitgang
 3. USB stroom poort
 1. Ethernet poort
 2. 1/3-inch koptelefoon uitgang
 3. XLR/TRS Neutrik Combo ingang

Waarom zou je voor de Rodecaster Pro II kiezen?

Allereerst als je gemak wilt. Als jij een podcast wilt opnemen met goed geluid. Geluid dat studiowaardig is, mits je natuurlijk een goede microfoon gebruikt, en ook als zodoende klinkt. Verder is hij aan te raden aan mensen die graag een podcast willen opnemen, maar zich niet te veel willen verdiepen in geluid en het mixen daarvan. Want hier kun je heel snel de diepte ingaan. Met de Rodecaster Pro II is alles perfect afgesteld en hoef jij je nooit meer druk te maken of je geluid wel mooi klinkt.

Zelf maakte ik de fout een te ingewikkelde microfoon met dito software te kopen, en ik wist niet meer wat ik ermee aan moest. Totdat ik de Rodecaster Pro II tegenkwam en die loste letterlijk al mijn problemen op.

Ja, het is een hoop geld. Een hoop geld wat je ook een hoop tijd gaat besparen! Dus trek die portemonnee en kies voor het beste. Want de tijd die jij hiermee bespaart, kun jij weer steken in de marketing van je podcast of geluidsopnames.

Waarom zou je niet voor de Rodecaster Pro II kiezen?

De enige reden die ik kan bedenken is hij vrij prijzig is. Maar desondanks zou ik toch voor dit apparaat kiezen want je bespaart gewoon enorm op frustratie en tijd om geluid te fixen. De Rodecaster Pro II is gewoon door iedereen te gebruiken en is direct gebruiksklaar. Echt ideaal!

Waar kun je de Rodecaster Pro II kopen?

Coolblue

Hij is bij Coolblue te koop voor een prijs van momenteel 739,-.


Bundel met 1 microfoon

Rode Rodecaster Pro II Solo Bundel

Met de Rode Rodecaster Pro II Solo Bundel haal je alles in huis voor het maken van een podcast. Het mengpaneel heeft Revolution voorversterkers, waardoor je opnames vrij zijn van ruis. Je bevestigt de PSA1 Studio Boom Arm aan je bureau met het klemsysteem en je hangt de PodMic microfoon eenvoudig aan de arm. Deze microfoon beschikt over een ingebouwde popfilter die p- en s-klanken niet registreert. Hierdoor blijft je opname helder, ook wanneer je mond dicht op de microfoon zit. De oorschelpen van de NTH-100 koptelefoon zijn gemaakt van geheugenschuim, waardoor je hem gemakkelijk meerdere uren per dag draagt. Ben je klaar met opnemen? Leg de Rodecover 2 over de Rodecaster Pro II en bescherm hem tegen stof.


Bundel met 2 microfoons

Rode Rodecaster Pro II 2 persoons bundel

Rode Rodecaster Pro II 2 persoons bundel

Met de Rode Rodecaster Pro II 2 persoons bundel haal je alles in huis om met je beste maat een podcast op te nemen. Dankzij de Revolution voorversterkers neem je met dit mengpaneel ruisvrije opnames op. Je bevestigt de PSA1 Studio Boom Arm aan je bureau met het klemsysteem en je hangt de PodMic microfoon eenvoudig aan de arm. Deze microfoon heeft een ingebouwde popfilter die p- en s-klanken niet registreert. Hierdoor blijft je opname helder, ook wanneer je mond dicht op de microfoon zit. De oorschelpen van de NTH-100 koptelefoon zijn gemaakt van geheugenschuim, waardoor je hem gemakkelijk meerdere uren per dag draagt. Ben je klaar met opnemen? Leg de Rodecover 2 over de Rodecaster Pro II en bescherm hem tegen stof.


Bundel met 4 microfoons

Rode Rodecaster Pro II 4 persoons bundel

Met de Rode Rodecaster Pro II 4 persoons bundel heb je alles in huis om met je 4 personen een podcast op te nemen. Dankzij de Revolution voorversterkers neem je met dit mengpaneel ruisvrije opnames op. Je bevestigt de PSA1 Studio Boom Arm aan je bureau met het klemsysteem en je hangt de PodMic microfoon eenvoudig aan de arm. Deze microfoon heeft een ingebouwde popfilter die p- en s-klanken niet registreert. Hierdoor blijft je opname helder, ook wanneer je mond dicht op de microfoon zit. De oorschelpen van de NTH-100 koptelefoon zijn gemaakt van geheugenschuim, waardoor je hem gemakkelijk meerdere uren per dag draagt. Ben je klaar met opnemen? Leg de Rodecover 2 over de Rodecaster Pro II en bescherm hem tegen stof.


Wat kost de RØDECaster Pro II?

De Rodecaster Pro II is zonder microfoons en accessoires te koop voor momenteel 739,-.

Meer zien over de Rodecaster Pro 2?
Bekijk de informatieve video van Bart Lijdsman!


RodeCaster Pro 2

Bestel hem vandaag nog bij Coolblue en heb hem morgen of overmorgen al in huis!

RodeCaster Pro 2