Op zoek naar Podcastset 2 personen?
Wij hebben de beste van 2023 geselecteerd.

Duo podcast (2 personen)

Op deze pagina vind je de beste setjes en losse microfoons om met 2 personen een podcast op te nemen. Liever een solocast of met 4 personen een podcast opnemen? Aangezien budget natuurlijk een belangrijke is, heb ik de microfoons (en setjes) in een paar prijsklassen gezet.

Let op: bij microfoons geldt zeker: hoe duurder, hoe beter!

Er zijn twee dingen waar je op moet letten als jij een podcast wilt opnemen.

1. XLR of USB aansluiting

Veel microfoons hebben een USB-aansluiting, handig maar niet altijd de beste optie. De meeste microfoons hebben namelijk een XLR aansluiting, het voordeel hiervan is dat je deze microfoons op veel meer apparaten kunt aansluiten. Microfoons met een XLR aansluiting zijn professioneler en kun je dus eenvoudig aansluiten op een mengpaneel of audio interface.

2. Richtingskarakteristiek

Hoppaa lekker woord he? Richtingskarakteristiek geeft aan welk gedeelte van de microfoon gevoelig is en dus vanaf welke kant(en) geluid geregistreerd wordt. Hier zijn 4 keuzes in.

Cardioïde

* Voornamelijk geluid vanaf de voorkant
* Creëert ruimte en sfeer door licht omgevingsgeluid
* Weinig tot geen geluid vanaf de achterkant
* Opnamehoek van 131 graden

Supercardioïde

* Gericht geluid vanaf de voorkant
* Weinig tot geen omgevingsgeluid
* Ruimte voor foutjes door opname aan de achterkant
* Opnamehoek van 115 graden

Omnidirectioneel

* Neemt geluid van elke kant even hard op
* Gevoelig voor omgevingsgeluid
* Veel gebruikt als dasspeldmicrofoon
* Je hoeft niet per se in de microfoon te praten
* Opnamehoek van 360 graden

Bidirectioneel

* Neemt geluid van twee kanten even hard op (vaak van de zijkanten)
* Weinig omgevingsgeluid
* Handig voor gesprekken tussen 2 mensen met maar één microfoon
* Opnamehoek van 90 graden

De meeste microfoons hebben een cardioïde richtingskarakteristiek. Maar als jij met z’n tweeën een podcast met 1 microfoon wilt opnemen, kun je ook besluiten een bidirectionele microfoon te nemen.

Rode Rodecaster Pro II 2 persoons bundel

Met de Rode Rodecaster Pro II 2 persoons bundel haal je alles in huis om een podcast op te nemen. Dankzij de Revolution voorversterkers neem je met dit mengpaneel ruisvrije opnames op. Je bevestigt de PSA1 Studio Boom Arm aan je bureau met het klemsysteem en je hangt de PodMic microfoon eenvoudig aan de arm. Deze microfoon heeft een ingebouwde popfilter die p- en s-klanken niet registreert. Hierdoor blijft je opname helder, ook wanneer je mond dicht op de microfoon zit. De oorschelpen van de NTH-100 koptelefoon zijn gemaakt van geheugenschuim, waardoor je hem gemakkelijk meerdere uren per dag draagt. Ben je klaar met opnemen? Leg de Rodecover 2 over de Rodecaster Pro II en bescherm hem tegen stof.

2x PodMic microfoon
2x NTH-100 koptelefoon
2x PSA1 Studio Boom Arm
1x Rodecaster Pro
1x Rodecover

Microfoons voor elk budget:


Devine Centro 2i2o podcast 

Deze studiobundel die draait om de Devine Centro 2i2o audio interface, is prima geschikt voor het maken van bijvoorbeeld podcasts of het opnemen van voice-over werk. Met de handige splitter kun je twee hoofdtelefoons aansluiten, zodat je met twee personen tegelijk kunt monitoren wat wordt opgenomen. Beide hoofdtelefoons worden overigens geleverd met deze bundel. De popfilters kun je plaatsen op de eveneens meegeleverde Devine M-Mic condensatormicrofoons. Kortom, met deze set ben je direct klaar voor het echte werk zonder hierbij essentiële randapparatuur te hoeven aanschaffen. 

De Devine Centro 2i20 is met USB op je computer aan te sluiten.

Podcast instapset (2 personen)

Een complete podcast-oplossing. De Presonus en Shure PGA48 Podcast Pakket heeft alles wat u nodig heeft om inhoud van topkwaliteit te creëren.

De Shure PGA48 Dynamic Vocal Microphone is een uitstekende waardemicrofoon voor elk type stem. Afgestemd om helderheid toe te voegen en ongewenste achtergrondgeluiden te verwerpen – je klinkt vanaf het begin klaar voor de podcast.

In combinatie met de Focusrite Scarlett 2i2 (3rd Gen) maak je opnames die in high-definition schitteren. En met Ableton Live Lite kun je je audio precies zo bewerken en arrangeren als je wilt. Dit Podcast-pakket heeft alles in zich. Je hoeft alleen maar de computer toe te voegen.

Prijs: €396,-