Alles over de Rode RØDECaster Pro

Rode Rodecaster Pro

Of je nou van plan bent om de Rode Rodecaster Pro te gaan kopen of hem al hebt gekocht en er nog wat vragen over hebt. Deze pagina gaat je van alle antwoorden voorzien. Ik ben echt weg van dit apparaat. En ja ik weet het: hij heet officieel: “RØDECaster“, maar ik vind dat een vervelend woord en het ziet er niet uit, dus ik noem hem overal gewoon “Rodecaster”. D’accord?

Goed nieuws: wij hebben ook een review over de Rode RØDECaster Pro II.

Wat is de Rode Rodecaster Pro?

De Rodecaster Pro is ‘s werelds eerste volledig geïntegreerde set om een podcast op te nemen. Natuurlijk moet je er zelf nog één of meerdere microfoons bij kopen, maar qua hardware & zelfs software heb jij niets meer nodig.

De Rodecaster Pro maakt professionele podcasting eenvoudig. Het beschikt over vier hoogwaardige XLR-microfooningangen en vier hoofdtelefoonuitgangen, en met intuïtieve bediening, automatische niveau-instelling en one-touch opname op een microSD-kaart of computer, kun je letterlijk een podcast maken binnen enkele minuten nadat je hem uit de doos hebt gehaald. Fantastistisch toch?

De Rode Rodecaster Pro is een complete podcastproductiestudio.

Een volledig overzicht van de RodeCaster Pro

Hieronder geef ik je een volledig overzicht van dit fantastische apparaat. Van boven naar achteren en van de software tot de functionaliteit. Want één ding is zeker: dit is een apparaat die jij wilt hebben. Je weet het nu misschien nog niet, maar straks wel! Lees verder..

Alle knoppen van de Rodecaster Pro

Bovenkant van de Rodecaster Pro
 1. Microfoon kanaal knoppen
 2. Microfoon kanaal faders
 3. Full-colour LCD Touchscreen
 1. Opnemen knop (record)
 2. Koptelefoon uitgang regelaars
 3. Hoofduitgang regelaar
 1. Sound pads
 2. Mute/solo knoppen
 3. USB kanaal
 1. Telefoon kanaal
 2. Bluetooth kanaal
 3. 3.5mm Koptelefoon uitgang

Achterkant Rodecaster Pro

Achterkant van de Rodecaster Pro
 1. XLR ingang
 2. 3.5mm TRRS ingang (telefoon-kanaal)
 1. 1/4″ koptelefoon uitgang
 2. 1/4″ speaker uitgang
 1. MicroSD kaart
 2. USB-C kabel
 1. Stroom

Wat zit er in de doos van de Rodecaster Pro?

Inhoud van de doos van de Rodecaster Pro

In de doos van de Rodecaster Pro zit natuurlijk het apparaat zelf, een USB-A naar USB-C kabel, een netsnoer met adapter en 2 kaarten om je Sound pad te kunnen labellen. Dit is erg handig!

Waarom zou je voor de Rodecaster Pro kiezen?

Allereerst als je gemak wilt. Als jij een podcast wilt opnemen met goed geluid. Geluid dat studiowaardig is, mits je natuurlijk een goede microfoon gebruikt, en ook als zodoende klinkt. Verder is hij aan te raden aan mensen die graag een podcast willen opnemen, maar zich niet te veel willen verdiepen in geluid en het mixen daarvan. Want hier kun je heel snel de diepte ingaan. Met de Rodecaster is alles perfect afgesteld en hoef jij je nooit meer druk te maken of je geluid wel mooi klinkt.

Zelf maakte ik de fout een te ingewikkelde microfoon met dito software te kopen, en ik wist niet meer wat ik ermee aan moest. Totdat ik de Rodecaster tegenkwam en die loste letterlijk al mijn problemen op.

Ja, het is een hoop geld. Een hoop geld wat je ook een hoop tijd gaat besparen! Dus trek die portemonnee en kies voor het beste. Want de tijd die jij hiermee bespaart, kun jij weer steken in de marketing van je podcast.

Waarom zou je niet voor de Rodecaster Pro kiezen?

.

Waar is de Rodecaster Pro te koop?

Fijne microfoons bij de Rodecaster Pro

Bekijk hier een overzicht van de beste microfoons die passen bij de Rodecaster Pro.

Bekijk een leuke video op Youtube van Bart Lijdsman

Youtuber Bart Lijdsman heeft een erg goede en leuke video opgenomen over de Rodecaster Pro. Bekijk hem hieronder.

En bekijk ook zijn video waarbij hij alle instellingen bij langs gaat, die kun je hier bekijken.

Handleiding Rodecaster Pro

Je kunt de handleiding van de Rodecaster hier volledig gratis downloaden.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn telefoon aansluiten op de Rodecaster Pro?

Ja, dat kan zowel via Bluetooth dus draadloos als via een TRRS kabeltje. Let er wel op dat niet alle telefoons deze kabel meer ondersteunen. Maar Bluetooth werkt erg perfect! De verbinding, de kwaliteit en het geluid zijn echt subliem!

Hoe kan ik de Rodecaster Pro afdekken?

Goede vraag! Je kunt hem heel eenvoudig afdekken met een decksaver. Dit voorkomt dat er stof en vuil tussen de schuifjes en knoppen komt te zitten.